Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vozíčkáři Plzeňska - akce Náměstí  v Plzni 

  

                      Obrazek            Obrazek

 

Ve středu 10.9. pořádala organizace Vozíčkářů Plzeňska tradiční kulturně - sportovní odpoledne, letos již počtvrté, ale zároveň poprvé na nově zrekonstruované dlažbě plzeňského náměstí pod heslem " Jenom nechodíme, jinak jsme normální a bereme život s humorem.

 

                 Obrazek      Obrazek      Obrazek

Celým odpolednem nás provázel moderátor Petr Jančařík a účast přislíbili zástupci našeho města / Plzeňský kraj - Mgr.Karpíšek, starosta UMO - 4 Judr.Brom, ředitel městské Charity v Plzni p.Janouškovec a p.Srbová, farář města Touškova p.Barhoň a zástupci Plzeňského deníku a Mladé Fronty dnes a další.

Někteří měli možnost / a plně toho využili/, aby se zúčastnili jízdy na mechanickém vozíku ve slalomu po nové dlažbě. Musíme přiznat, že jízda to byla pro mnohé nesnadná, ale zdárně dojeli až k cíli, kde obdrželi diplom a velký potlesk od našich vozíčkářů.

Účast přislíbila fi.OTTO BOCK / německá firma /, která nám předvedla nový elektrický vozík pro volný čas a sport / zejména golf/, a také jiné vozíky pro zdravotně postižené.

 

Obrazek

Fi.AUTO - ZET  se prezentovala novým motorovým terénním vozíkem, se kterým zvládnete jízdu ve špatně přístupném terénu.

 

Obrazek

Z celé naší akce jsme natočili krátký videofilm, včetně fotografií, které si můžete prohlédnout na našich webových  stránkách.

Vzhledem k tomu, že v uplynulých 2 letech se realizovala rekonstrukce plzeňského náměstí, včetně WC, bylo naše velké zklamání, že bylo zrušeno bezbarierové WC / prý nevyužívané/.Dnes, kdy jsme v EU a ve všech velkých městech a centrech se budují nebo rekonstruují bezbarierová WC / včetně osazení euroklíčem / je k pláči, že se v takovém městě jako je Plzeň WC zruší !!!!!

Jako protest jsme si na naše setkání vozíčkářů dovezli vlastní WC a vytvořili si protestní logo s heslem:

Plzeň - Evropské město? Chcete v Plzni na bezbarierové WC? Máte smůlu!!!!!!!Musíte si ho vozit s sebou!!!!! Ha ha ha !!!! Diskriminace zdravotně postižených a vozíčkářů !!!!!!!

Obrazek

 

Ale musíme si upřímně říct, že se to nesetkalo s moc velkým ohlasem ze strany našich zastupitelů města. Pouze letmý úsměv, pokrčená ramena a snad náznak, že se to časem zlepší.

Odpoledne nám uteklo jako voda. A přispěl k tomu nejenom bohatý program, soutěže ve slalomu a hodu míčkem, ale i příjemná hudba, při které jsme si na vozíčkách zatancovali a zpestřili si celé odpoledne.   Zde je video z akce

Václava Koupilková

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář